Bu Blogda Ara

19 Şubat 2012 Pazar

Şampiyonlar Liginde 2.Tur Başladı

           Şampiyonlar liginde 2.tur heyecanı Salı ve Çarşamba günü oynanan maçlarla başladı. İlk gün oynanan maçlarda, Fransız temsilcisi Lyon bu sezonun sürpriz ekibi APOEL’in yeniden bir sürpriz yapmasına izin vermedi ve maçı zorda olsa 1-0 kazandı. Maç boyu APOEL neredeyse hiç pozisyona girmezken, Lyon maç boyu baskın oyunu ve bulduğu pozisyonlarda APOEL kalecisi Chiotis’i yalnızca bir kez geçmeyi başarabildi. 58.dakika da genç yıldızı Lacazette’in golüyle tur kapısını araladı ve Kıbrıs deplasmanına avantajlı bir skorla gidecek.
          Salı gecesinin bir diğer maçında Barcelona, Leverkusen deplasmanında başlarda zorlansa da daha sonradan kilidi açtı ve maçı 3-1 kazanmasını bildi. Maç boyu etkili olan Barcelona %78 topla oynama oranına ulaşmasına rağmen gollerin haricinde çok fazla net pozisyon bulamadı. Maçın yıldızı Alexis Sanchez attığı 2 golle Barcelona’nın çeyrek finale göz kırpmasını sağladı. Dünyanın en iyisi mi değil mi tartışmasının yaşandığı bu dönemde, Lionel Messi’de son dakikalarda sahneye çıktı ve attığı golle Şampiyonlar Ligi tarihinin gruplar sonrasında en çok gol atan oyuncusu ünvanını 18 gollü Raul ve Andriy Shevchenko’nun elinden alarak, bir rekorun daha sahibi oldu.
          Çarşamba gecesi maçlarının ilkinde ise Zenit sahasında Benfica’yı çok zor bir maçın ardından 88.dakika da Shirokov’un attığı golle 3-2 yenmeyi başardı. Maç da ilk golü Maxi Pereira ile bulan Benfica’ya Zenit Shirokov’la cevap verdi. İlk yarının böyle tamamlanmasının ardından Zenit Semak’la 2.golü buldu ve maçta öne geçmeyi başardı. Fakat maçın son dakikaları çok heyecanlı geçti. 87. Dakikaya girilirken Oscar Cardozo Zenit defansının bir anlık hatasını iyi değerlendirdi ve maça beraberliği getirdi. Pes etmeyen Zenit santrayla birlikte tekrar gol için bastırmaya başladı ve Shirokov Benfica defansının bir anlık zaafında topu tekrar ağlarla buluşturdu. Zenit bu galibiyetle deplasmana önemli bir avantajla gidiyor gibi görünse de Benfica attığı 2 deplasman golüyle bence daha Zenit’e göre çok daha avantajlı durumda.
          Bu haftanın son maçında ise iki dev Milan ve Arsenal San Siro’da karşı karşıya geldi. Milan maçın 15.dakikasında Boateng’in çarprazdan attığ müthiş golle maça nerdeyse 1-0 önde başladı. Milan etkili oyununu sürdürmeye devam ederken Ibrahimovic sol kanattan hızla içeriye girdi ve Robinho’ya alda at diyecek bir orta açtı. Robinho attığı bu golle maçı 2-0’a getirdi ve Milan’ı biraz da olsa rahatlattı. İkinci yarının hemen başında yine Ibrahimovic-Robinho ortaklığında 3.golü bulan Milan, dakikalar 80 i gösterdiğinde, yaptığı 2 asistle maçın yıldızı konumunda olan Ibrahimovic’in penaltıdan attığı golle skoru 4-0 yaptı ve Arsenal’in tur umudunu mucizelere bıraktı.
          Şampiyonlar Ligi’ne gelecek hafta oynanacak 4 maçla devam edilecek. Program şöyle;
21 Şubat Salı                 CSKA Moskova – Real Madrid
                                      Napoli – Chelsea
22 Şubat Çarşamba       Marsilya – Inter
                                      Basel –Bayern Münih

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder