Bu Blogda Ara

7 Haziran 2012 Perşembe

Euro 2012 Favori Takım Analizi: Almanya



8 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında oynanacak bu büyük heyecan fırtınasını herkes iple çekiyor. Olimpiyatlar ve Dünya Kupasından sonra Dünya’nın en büyük 3.organizasyonu olarak görülen Avrupa Futbol Şampiyonası direk bir kıtayı ilgilendiriyor gibi görünse de izleme oranı olarak bütün kıtalardan büyük ölçülerde izleniyor.

Ukrayna-Polonya ortaklığında gerçekleşecek bu turnuva da şuan hemen hemen herkesin doğal favorisi İspanya olarak seçilse de, benim favorim bu turnuvada Almanya. Neden mi Almanya kısa bir analiz yapalım.
Mevki olarak ilerlediğimizde ve kaleden başladığımızda turnuvanın en iyi 2-3 kalecisinden bir tanesi Manuel Neuer var ve “kale sağlamda” diyebiliriz.
Defans dörtlüsü 2008 ve 2010’daki turnuvalara göre bu yıl daha alternatifli ve kaliteli oyunculardan oluşuyor. Sağ bek Philip Lahm mevkisinde dünyada en iyi ilk 3-5 oyuncudan birisi, ortada benim savunma ikilim Mertesacker ve Hummels şeklinde fakat Schalke’li Höwedes ve Bayern’li Badstuber’de, Mertesacker’i tecrübeden dolayı pek zorlayamasa da Hummels’i oldukça zorlar gibi görünüyor. Solda ise Jerome Boateng önde görünse de, bence iki sezondur müthiş formda olan Dortmund’lu Marcel Schmelzer de kullanılabilir.
Genellikle 4-2-3-1 oynamayı tercih eden Löw ve Almanya’da ortasaha arka ikilisinde, dünyanın en iyi ortasahalarından birisi olarak gördüğüm Schweinsteiger ve yanında da Khedira’yı bekliyorum. Bu ikili son dünya kupasında ve sonrasında hep birlikteydiler ve uyumları çok iyi diye düşünüyorum. Yedeklerinde ise İlkay Gündoğan ve Lars Bender gibi kaliteli ve genç isimler mevcut.
Bu ikilinin önündeki üçlüde ise, ortada Mesut Özil’in yeri garanti. Sağ kanatta da bir Schürrle sürprizi olmazsa ben Thomas Müller’e kesin gözle bakıyorum. Fakat sol kanat için üç kuvvetli aday var. Yıllardır orayı kimselere kaptırmayan ve gelecek sezon için Arsenal’le anlaşan Lukas Podolski, Dortmund’un genç ve süper yıldız adayı Mario Götze ve Gladbach’ın Şampiyonlar ligine gitmesinde en büyük paya sahip olan süper genç Marco Reus. Bu üçlü ortasahanın ofans kısmının alternatifi bunlarla da sınırlı değil. Toni Kroos’da yine Mesut’un olası sakatlık durumunda ortada forma giyebilecek kaliteli ve ayakları iyi bir oyuncu.  Forvette ise pek alternatifi olmamasına rağmen Almanya forvet hattı tecrübe olarak rakiplerinin çok önünde. Gomez ileri uçta favori görünüyor. Yedekte ise inanılmaz gol koklama yetisi, milli takım ve turnuva tecrübesiyle Miroslav Klose var.
Almanya’da bu turnuvaya kurtarışlarıyla Neuer’in damga vurma ihtimali oldukça yüksek. Hummels kaliteli fiziği ve oyun zekasıyla defans hattında yapacağı çıkışla Avrupa’nın kalbur üstü takımlarını cezbedebilir. Ortasahada ise Götze ve Reus formayı aldıkları takdirde bu turnuvanın seyrini değiştirebilecek sürpriz oyuncular.
Almanya’nın uzun yıllardır oynadığı sabit takım iskeleti, birbirine uyum sağlamış makine düzeni kaliteli oyuncuları ve oyun sistemiyle bu kez İspanya hegemonyasını yıkarak kupaya uzanabileceğini düşünüyorum.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder