Bu Blogda Ara

5 Eylül 2012 Çarşamba

Fenerbahçe Tarihinin En Değerlisi



            Geçtiğimiz sezon şike olayları sebebiyle ekonomik darboğaza girmemek için pek çok yıldız ve önemli oyuncusunu elinden çıkarmak zorunda kalan Fenerbahçe, tam 1 yıl aranın ardından yine o düzeyde bir kadro kurmayı başardı. Geçtiğimiz sezon Andre Santos, Lugano, Niang ve hiç oynamatamadığı ve çok şey beklediği Emenike’yi satıp yerlerine Ziegler’i kiralayıp, Serdar Kesimal ve Bienvenu gibi oyuncuları satın almıştı.

            Fenerbahçe eğer geçtiğimiz sezon şike davası sebebiyle oyuncularını elinden çıkarmak zorunda kalmasaydı, tarihinin hem bonservis değerleri olarak en değerli, hem de en güçlü kadrolarından birine sahip olacaktı.
            Bu sezon ise geçen sezona göre çok daha değerli bir kadro var Aykut Kocaman’ın elinde. Transfermarkt.de adlı internet sitesinin verilerine göre şuan itibariyle 156 milyon €’luk bir kadro değerine sahip ve bu Fenerbahçe tarihinin en değerli kadrosu diyebiliriz.
            Kadroyu incelediğimizde hemen hemen her mevkide alternatifli ve çok kalite ve önemli oyuncuların bulunduğu bir kadro görüyoruz.
            Kaleciler Volkan Demirel ve Mert Günok A milli takım seviyesindeler. Volkan’ın bonservis değeri 9 milyon €, Mert’in ki ise 2 milyon € öngörülmüş konumda.
            Defans hattına baktığımızdaysa gerçekten Türkiye liginin en değerli defans oyuncularını görüyoruz. Egemen, Serdar, Bekir, Gökhan ve Hasan Ali Türkiye A milli takımında, Yobo ise ülkesi Nijerya A Milli takımında önemli oyuncular konumunda. Egemen’e 7,5 milyon  €, Bekir’e 4 milyon €, Yobo’ya 8,5 milyon €, Serdar’a 5 milyon €, Gökhan’a 9 milyon € ve Hasan Ali’ye 4 milyon € değer biçilmiş.
            Fenerbahçe orta sahasının ortasına baktığımızdaysa kalite ve alternatif olarak bana göre yetersiz fakat market değeri olarak çok değerli bir orta saha görüyoruz. Hepsi milli takımlarda oynayan bu orta sahanın market değerleri ise; Mehmet Topal 8 milyon €, Selçuk 2,5 milyon €, Cristian 8,5 milyon €, Salih 1 milyon € ve yeni transfer Meireles 15 milyon €. Meireles aynı zamanda Türkiye Ligi’nin en değerli oyuncusu konumunda.
            Kanatlara baktığımızda yıldızların yanı sıra görev adamlarını da görmek mümkün. Sol ve sağ kanatta Stoch ve Krasic’in gölgesinde görünen Mehmet Topuz ve Caner var. Stoch’un market değeri 12 milyon €, Krasic’in 11 milyon €, Mehmet Topuz’un 7,7, Caner’in 5,5 milyon € olarak tahmin edilmiş.
            Ofans ve forvet hattına baktığımızdaysa Sow-Kuyt ikilisi gerçekten üst düzey görünüyor. Ayrıca Alex faktörü’de yine çok önemli bir etken. Ayrıca Semih ve Bienvenu’de ofanst alternatifleri oluşturuyorlar. Sow’un değeri 12 milyon €, Kuyt’ın 4,5, Semih’in 3,5, Bienvenu’nün 4 ve Alex’in 4 milyon €.
            Fenerbahçe bu sezon Aykut Kocaman yönetiminde tarihinin en değerli ve bana göre ofans anlamında en güçlü kadrosuyla mücadele edecek. Aykut Hoca’nın bu kadroyu ne kadar verimli kullanacağı tam bir muamma da olsa Fenerbahçe taraftarları geçen yıl yaşadıkları olaylardan sonra bu kadroyu ve bu kaliteli oyuncuları izlemeyi fazlasıyla hak ettiler.
            UEFA Avrupa Ligi gruplarındaki rakiplerine oranla çok güçlü görünen bu kadrosuyla Fenerbahçe, eğer Aykut Hoca doğru oynatırsa Avrupa’da çok iyi yerlere gelebilir. Türkiye’nin her geçen gün azalan ülke puanına katkı için bu sezon bu kadro gerçekten bulunmaz nimet. Umarım her şey doğru ve güzel ilerler ve biz Fenerbahçeliler de artık formanın ve armanın hakkını veren kaliteli futbol oynayan bir takım izleriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder