Bu Blogda Ara

18 Ekim 2012 Perşembe

FIFA’nın Yeni Çılgınlığı: FIFA 13


Dünyanın en çok oynanan futbol simülasyon oyunlarından biri olan FIFA, oyun serisinin bu yıl yirminci sürümü olan FIFA 13’ü, 25 Eylül 2012 tarihinde Kuzey Amerika'da, 27 Eylül 2012 tarihinde Avusturalya'da, 28 Eylül 2012 tarihinde Avrupa'da piyasaya sürdü. Oyun PlayStation 3, Xbox 360, Wii U, Wii, PlayStation 2, PlayStation Portable, PlayStation Vita, Nintendo 3DS, Xperia Play, iOS, Microsoft Windows ve Mac OS X platformları için çıkarıldı.

FIFA 13’te bu yıl genele baktığımızda 4 yeni özellik görüyoruz. Bunlardan birincisi İlk Dokunuş Kontrolü. FIFA’ dan yapılması istenenlerin başında daha gerçekçi top kontrolü olması geliyordu. Yeni oyunda, top kontrolü eskisinden daha zor ve farklı bir yapıya bürünmüş görünüyor. Top kontrolünü sağlamak; topun geliş hızına, yüksekliğine, oyuncunuzun teknik becerilerine göre farklılık gösterecek.
İkinci yeni özellikse Oyuncu Darbeleri; Artık çarpışma ve ikili mücadele animasyonları çok daha gerçekçi olmuş ve FIFA 13'te çok daha optimize bir "darbe motoru" bizleri bekliyor. Ayrıca üst vücut bölgesine özel yeni darbe değerleri de eklenmiş durumda.
Üçüncü yeni özellik Taktiksel Serbest Vuruşlar; Serbest vuruşlarda yepyeni bir sistem getirilmiş. Bundan böyle, serbest vuruş anlarında 3 oyuncuya kadar topun etrafında toplanabileceksiniz. Topa vurur gibi yaparak topun üzerinden atlayıp şut şansını diğer oyunculara bırakabileceksiniz veya buna benzer çeşitli serbest vuruş taktikleri sizlere verilecek.
Dördüncü ve son yeni özellikse Hücum Yapay Zekâsı; FIFA 13’le birlikte hücuma dayalı anlamda yapay zekâ büyük bir gelişme gösteriyor. CPU tarafından kontrol edilen oyuncular kendilerine daha iyi koşu rotaları çizebiliyor ve sizin pas verebileceğiniz noktaları daha iyi süzebiliyorlar. Hücum oyuncuları savunma çizgisine dikkat edip ve buna göre pas verme ihtimallerini gözden geçirebiliyorlar.
Türkiye Süper Ligi ise EA Sports firmasının Türkiye Futbol Federasyonundan lisans alamamasından dolayı bu sene de maalesef yok. EA Sports'un Halkla İlişkiler Sorumlusu Romily Broad'ta bu olayla ilgili Twitter üzerinden şu açıklamaları yapmıştır: “Türkiye ligi maalesef bu sene de oyunda olmayacak lisansla ilgili nadiren de olsa bu tür sorunlar yaşıyoruz.”
Oyunun piyasada ki fiyatları ise ortalama olarak şu şekilde belirlenmiş;
PC: 100 TL, PS3: 180 TL, XBOX 360: 180 TL
Oyunun tutkunlarının her zaman akıllarında olan bir soru ise “FIFA nasıl yapılıyor” olmuştur genelde.
Bununla ilgili kısa bir videonun linkini de sizlerle paylaşıyorum: http://www.youtube.com/watch?v=DoXoTr1MCSM&feature=player_embedded

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder