Bu Blogda Ara

28 Ekim 2012 Pazar

United’a Balparmak Sponsorluğu



Bugün oynanan Chelsea-Manchester United maçı yine hem Premier lig, hem de dünya futbol tarihine bir klasik olarak girdi diyebiliriz. Çok ilginç şeylerin yaşandığı maçı, Manchester Stamford Bridge’de 3-2 kazanmasına rağmen futbol anlamında saha da silik bir görüntü sergiledi.

Maçta Chelsea lehine çıkan 2 kırmızı kart ve hakem Mark Clattenburg’un verdiği ilginç kararlar maçın tamamen önüne geçti. Maça iyi başlayan Chelsea oldu. Manchester United geldiği ilk atakta direkten dönen topun sırtı dönük David Luiz’e çarpıp ağlara girmesiyle şanslı bir şekilde 1-0 öne geçti. Daha sonra Chelsea yine topa sahip olup organize olmaya çalışırken Manchester ikinci ciddi pozisyonunda yerden içeriye yapılan ortaya Van Persie’nin vurmasıyla bir anda 2-0’lık üstünlüğü yakaladı. İlk 12 dakikada 2 gol bulmasına kendileri bile şaşıran Manchester’lılar oyunu rölantiye almaya çalıştı.
İlk yarının bitimine kadar karşılıklı üstünlük sağlamaya çalışmalarla geçerken 44.dakika da Mata’nın mükemmel frikik golü geldi ve ilk devre 2-1 Manchester üstünlüğüyle geçti. İkinci yarıya Chelsea büyük bir istekle başladı ve 53. Dakika da aradığı golü buldu. United ceza sahasında ki karambolde top Oscar’a gelirken Oscar’ın içeriye doğru ortaladığı topa Ramires kafayı vurdu ve skoru 2-2 yaptı. Bu dakikaya kadar maç olması gerektiği gibi gidiyordu. Chelsea oynadığı oyunun karşılığını alarak ve hak ederek skoru 2-2’ye getirmişti. Fakat dakika 63’te Ivanovic’in Young’ı gole giderken düşürdüğünü düşünen Clattenburg direk kırmızı kart çıkararak Chelsea’yi 10 kişi bıraktı. Aslında Ivanovic’in Young’ı düşürecek kadar bir müdahelesi söz konusu bile değildi bence. Farklı hakemlerinde farklı yorumlayabileceği bir pozisyondu. 10 kişi kalmasına rağmen Chelsea oyundaki üstünlüğünü korumaya ve atak yapmaya devam etti.  
Fakat bu kez de dakika 69’da Evans’ı çalımlarken Torres’in yere düşmesini “aldatmaya yönelik hareket” olarak gören Clattenburg Torres’i ikinci sarıdan saha kenarına yolladı. Bu pozisyonda Young’ın pozisyonuyla çok benzerdi fakat Clattenburg yine United lehine yorumladı ve Chelsea’yi 9 kişi bıraktı. Son 20 dakika 9 kişi oynamak zorunda kalan Chelsea çok efor sarfetti.
Dakika 75’te ise tartışmalı bir pozisyonda golü atan Hernandez takımını 3-2 öne geçirdi.  Yayıncı kuruluşun çektiği çizgiye göre ofsayt gibi görünen golde de hakemler yine United lehine karar verdi. 3-2’den sonra demoralize olan ve 9 kişi kalan Chelsea artık bitmiş duruma gelmişti. Di Matteo’da taktik bilgisi zayıf olduğunu oyundan Mata ve Hazard gibi iki duran toptan gol bulabilecek oyuncusunu alarak gösterdi. Golden sonra top artık tamamen Manchester’daydı. Topla oynama yüzdesini artıran ve kontra ataklarla pozisyon bulmaya çalışan Manchester’da fazla bir şey yapamayınca maç 3-2 Manchester galibiyetiyle sonuçlandı.
Bu maçta ve daha önce oynanan pek çok Chelsea-Manchester karşılaşmasında hakemler genellikle yorumlarını Manchester lehine kullanıyorlardı. Bu maçta yine önceki maçların bir benzeri olarak geçti. Sir Alex Ferguson’un sezon boyunca yaptığı hakemlere yönelik açıklamalar sanırım hakemleri biraz korkutmuş ki arada kaldıkları pozisyonlar da genellikle Manu lehine kararlar çalıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder