Bu Blogda Ara

20 Aralık 2012 Perşembe

Zidane ve Ronaldo’nun Arkadaşları Yoksulluğa Gol Attılar


19 Aralık’ı 20 Aralık’a bağlayan gece saat 01.00’de belki de futbolu çok yakından takip edenlerin bile hiçbir zaman aynı saha da göremediği yıldızlar aynı maç ve aynı amaç için toplanmışlardı. Amaçları Brezilya ve Afrika’da yoksullukla mücadele eden insanlara az da olsa katkı yapabilmek onların yoksulluklarına gol atabilmekti. 2003 yılından beri UNDP (United Nations Development Programme) tarafından düzenlenen bu yardım maçlarının kurucu ve en yardımsever isimlerinden olan Zinedine Zidane ve Brezilya efsanesi Ronaldo, bu maç için oynayabilecek futbolu bırakmış yada aktif oynayan ulaşabilecekleri bütün arkadaşlarını davet etmişlerdi.  Çoğu yardımsever oyuncu da futbol dünyasının bu iki efsanesinin ricaları kırmadı ve bu maç için Brezilya’da Gremio’daki Gremio Arena’da buluştular. Maça katılan isimler şu şekildeydi;


Ronaldo & Arkadaşları Takımı

Danrlei, Dida, Cafú, Serginho, Réver, Junior Baiano, Roque Junior, Roberto Carlos, William, Lucas, Juninho Paulista, Zinho, Djalminha, Roger, Zico, Amaral, Denilson, Ronaldo, Neymar, Leandro Damião, Bebeto, Cacá Ferrari, Romário, Edmundo, Paulinho.

Teknik Direktör: Carlos Alberto Parreira

Zidane & Arkadaşları Takımı
Vitor Baía, Juliano Belletti, Diego Cavalieri, Emerson, Fernando Hierro, Míchel Salgado, Fernando Couto, Juan Pablo Sorín, Paolo Montero, Carlos Gamarra, Hidetoshi Nakata, Zinédine Zidane, Deco, Santiago Solari, Fredrik Ljungberg, Juan Román Riquelme, Christian Karembeu, Alex de Souza, Pedro Pauleta, Sebastián Abreu, Hulk, Falcão, Mário Jardel.

Teknik Direktör: Luiz Felipe Scolari

Maç için Gremio Arena’da 50 bin kişi hazırdı. Maçın hakemi de yine efsane isim Pierluigi Collina’ydı. Maç beklenenden çok daha istekli ve heyecanlı geçti. Ronaldo’nun takımı Bebeto ile 1-0 öne geçtikten sonra Zidane’ın takımı önce Falcao’nun golüyle eşitliği yakaladı ardından Zidane’ın harika şutuyla durumu 2-1’e getirdi. Ronaldo ve arkadaşları 2-1 ‘den sonra çok daha istekli şekilde hücum ettiler ve golleri de ardı ardına buldular. Önce Caca Ferrari skoru 2-2’ye getirdi ardından da Leandro Damiao 3-2 yaptı ve maç bitti. Maçın Türkiye açısından bakıldığında önemli noktaları vardı. Geçtiğimiz ay Fenerbahçe’den ayrılan ve bir Fenerbahçe efsanesi olan Alex De Souza Zidane’ın takımında 2.yarıda oyuna girdi. Ayrıca Beşiktaş’lıların oynarken çok sevdiği Amaral, Ronaldo’nun takımında, Galatasaray’ın unutulmaz golcüsü Süper Mario Jardel’de yine Zidane’ın takımında ter döktüler. Ayrıca Fenerbahçe eski teknik direktörü Zico’da yine Ronaldo’nun takımında forma giydi. Maçta Jardel kaçırdığı gollerle dikkat çekerken, Zidane’ın ise hala eski klasından hiçbir şey kaybetmediği ve şuan profesyonel olarak futbola dönse hala çok fazla işler başarabilecek durumda olduğunu belirtmeden geçmemek lazım.

Zidane ve Ronaldo pek çok yardım kuruluşu için bu maçlardan her yıl düzenleyeme çalışıyorlar. Bu takdir edilesi davranışı umarım diğer efsane futbolcularda yapar da belki zorluk yaşayan, sıkıntı çeken insanların biraz olsun bu fark edilmesine katkıda bulunmuş olurlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder