Bu Blogda Ara

21 Ocak 2013 Pazartesi

Vasatım Vasatsın Vasat



Dün saat 15.30’da tüm dünyadaki futbol severleri bekleyen bir Londra derbisi vardı. Chelsea-Arsenal maçı genellikle hafızalarda bol gollü zevkli maçlarla bilinir. Futbol severlerde bir futbol ziyafeti beklerken karşılarına premier lig derbilerine yakışmayacak bir maç çıktı. İki takımda maçın belli bölümlerinde birbirlerine üstünlük kurarken ilk yarı Arsenal neredeyse oynamadı diyebiliriz. Coquelin-Diaby ortasahası hem direnç olarak hem de yaratıcılık olarak düşük kalınca Chelsea’nin Hazardlı, Matalı, Torresli ofans hattı rahat oynadı ve biri penaltıdan Lampard’la birisi de Mata ile 2 de gol buldu. Arsenal kadrosu Premier ligin diğer kalburüstü takımlarına bakıldığında sanki biraz altta kalıyor. Giroud forvet tercihi olarak diğer takımlarda ikinci sırada bile yer alamayacak durumdayken, Arsenal Giroud’nun gözünün içine bakıyor.  Ayrıca Arteta’nın olmadığı bir Arsenal ortasahası Coquelin ve Diaby ile yaratıcılıktan yoksun durumdayken en azından top kaparak savunmaya yardımcı olmaları bekleniyordu. Fakat bu oyuncular özellikle ilk yarıda bunu dahi gerçekleştiremediler.
Arsenal savunmasında ise Vermaelen tek başına ayakta durmaya çalıştı. Maç boyunca çok kritik müdahalelerde bulunurken son dakikalarda bir de karşı karşıya durumda Demba Ba’nın topunu kale önünde kurtardı.
İkinci yarıda ise Arsenal biraz daha toparlanmış gözüküp ilk golünü bulsa da Giroud’nun Chelsea savunmasında eriyişi ve Arsenal’in topla oynamasına da rağmen bir türlü pozisyon üretememesi maçın skorunu 2-1 olarak belirledi.
Maçın genel olarak etkisiz olmasının bir diğer sebebi ise Chelsea’nin taktik anlamda ve takım kimyası olarak oturmamış olması. Hala oyuncular birbirlerini yeterince iyi tanımıyorlar ve ne savunmada ne de ofansta iyi düzeyde değiller. Arsenal’in ise bir an önce kadrosuna Premier Lig kalitesine uygun 1 stoper, 1 ortasaha ve 1 forvet katması gerekli diye düşünüyorum. Yıllardır kupa alamayan ve oyuncu kaybetmekten bıkmayan Wenger, Walcott’un gitmesini durduktan sonra artık gerekli takviyeleri de yaparak tekrar eski kazanma alışkanlığı olan ve aynı zamanda gençleri de yetiştiren Arsenal’e kavuşmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder